Video: Honda představila koncept Saloon

V tomto týdnu probíhá v americkém Las Vegas veletrh CES, jehož součástí je i japonský výrobce automobilů Honda.

Vydáno 11.01.2024

Honda na veletrhu představila dva nové elektrické koncepty, které reprezentují nový designový jazyk a konstrukční filosofii automobilky. Oba koncepty jsou prvními vozy společnosti, které jsou vytvořeny v rámci nové "0 Series" filosofie, jejíž charakteristickým rysem je hranatý design a nové technické postupy pro EV. To zahrnuje také nové technologie v autě, jako je umělá inteligence a pokročilejší bezpečnostní vybavení.

Jeden ze dvou konceptů je pojmenovaný Saloon a první upoutávky jsme na něj mohli vidět už v prosinci. Klínovitá přední část ustupuje zádi, výrazným rysem jsou dva obdélníkové světelné prvky na obou koncích. LED světla vpředu obklopují retro logo „H“ a zadní světla se táhnou kolem aktualizovaného nápisu Honda.

Kabina je minimalistická s jedinou obrazovkou po celé šířce palubní desky. Sportovní skořepinová sedadla jsou tvarově přizpůsobena sportovní jízdě a mají dvě zakřivené obrazovky na opěradlech sedadel, přičemž všechny použité materiály – uvnitř i vně – pocházejí z udržitelných zdrojů.

Honda říká, že sériový vůz založený na konceptu Saloon bude k dispozici už v roce 2026.

 

Zdroj: Honda, Youtube, Motor1.com

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem