Video: Už jste viděli nový koncept Porsche Mission X?

V roce 1948 byla založena automobilka Porsche a včera byl u příležitosti oslav jejího 75. výročí představen nový koncept Mission X. Je prý inovativní vizí budoucnosti a jeho posláním je stanovit nové standardy pro vývoj futuristických konceptů vozidel. Zároveň má interpretovat nové charakteristické prvky Porsche.

Vydáno 10.06.2023

Že se díváme na důležitý článek evoluce potvrdil i sám Oliver Blume, generální ředitel Porsche: „Jde o technologický maják pro sportovní vozy budoucnosti. Mission X přebírá pochodeň od ikonických sportovních vozů minulých desetiletí jako byly 959, Carrera GT a 918 Spyder."

Koncepční vůz má poměrně kompaktní rozměry. Na délku měří 4,5 metru, rozvor kol má 2,72 metru a je vysoký těsně pod 1,2 metru. Vpředu jsou 20palcová kola, ale vzadu 21palcová, což má vést k optimalizaci aerodynamiky.

Automobilka nezveřejnila žádné technické podrobnosti o pohonné jednotce, víme jen, že jde o vysoce výkonný elektromobil. Dvoumístný Mission X je vybaven pohonem zadních kol a vizí stuttgartské automobilky je nejrychlejší vůz, který pokoří dosavadní rekord na Nürburgringu. Velkým lákadlem je pak také rychlost dobíjení baterie, které má trvat z 0 na 80 % pouhých 10 minut.

Podívejte se na naši nabídku vozů značky Porsche tady

Porsche Mission X

Porsche Mission X

Mission X

Porsche Mission X interier

 

Zdroj (včetně fotografií): porsche.com, autocar.co.uk, netcarshow.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem