Toyota láká na dva nové koncepty: FT-3e a FT-Se

Toyota bude na Japan Mobility Show 2023 od čtvrtka 26. října do neděle 5. listopadu vystupovat s mottem „Pojďme změnit budoucnost automobilů – najdi svou budoucnost“. Automobilka dnes odhalila dva koncepty, které v rámci autosalonu oficiálně představí.

Vydáno 16.10.2023

Toyota zveřejnila snímky dvou koncepčních elektromobilů (BEV): crossoveru FT-3e a sportovního kupé FT-Se.

FT-3e vypadá na elegantní crossover, o kterém sama automboilka říká, že vnější linie a povrchy byly navrženy „co nejjednodušeji“. Spousta detailů nám zatím zůstává skryta, avšak můžeme si povšimnout LED světelné lišty táhnoucí se přes zadní část vozu.

Toyota koncept

Na první pohled nás ovšem zaujal více druhý koncept. FT-Se má být vysoce výkonný sportovní model, který přichází jako jedna z možností pro sportovní vozy v uhlíkově neutrální éře. Při jeho vývoji byly využity odborné znalosti získané při úsilí divize TOYOTA GAZOO Racing vyrábět stále lepší a lepší vozy v motoristickém sportu.

FT-Se je moderní kupé, které se liší od modelů GR86 nebo Supra, které Toyota aktuálně nabízí. Vůz má širokou a nízkou karoserii, silueta je sportovní se spoustou křivek a záhybů.

Toyota koncept

Vůz má uvnitř i zvenku několik odznaků Gazoo Racing. Dokonce na zádi chybí logo Toyoty, které nahradil černočervený odznak s bílým GR. Ten můžeme vidět i na volantu nebo na předním blatníku.

Toyota uvedla, že : „Vůz má kokpit nové generace, který nabízí intuitivní ovládání a pohlcující zážitek z jízdy. Nízký profil přístrojové desky zajišťuje vysokou viditelnost."

Toyota koncept

Zkratka FT v názvu obou konceptů znamená Future Toyota, takže se snad v budoucnu dočkáme i sériové verze těchto modelů.

 

Zdroj: newsroom.toyota.eu, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem