Video: Suzuki Swift 2024 odhaleno!

Čtvrtá generace Suzuki Swift 2024 byla odhalena a není překvapením, že jde o téměř identickou repliku koncepčního vozu, který byl představen před pár dny na Japan Mobility Show 2023 v Tokiu.

Vydáno 08.11.2023

Rozměry nové generace jsou 3860 mm na délku, 1695 mm na šířku 1500 mm na výšku. Rozvor měří 2450 mm a základem vozu je vylepšená platforma Heartect. Nová generace nabídne nový motor, který láká na nižší spotřebu paliva a tišší chod. Jde o zážehový tříválec o objemu 1,2 litru, který spolupracuje s převodovkou CVT. Údaje o výkonu a točivém momentu zatím nebyly zveřejněny. Stejně jako dříve je k dispozici také mild- hybridní pohon a volit lze mezi pohonem předních nebo všech kol. 

V kabině najdeme přepracovanou palubní desku, novou 9palcovou dotykovou obrazovku s informačním a zábavním systémem, který je kompatibilní s Apple CarPlay a Android Auto. Nechybí fyzická tlačítka pro klimatizaci a nabíjecí porty USB. Volant i řadicí páka si zachovaly vzhled totožný s předchozí generací. 

Další podrobnosti ani cenu vozu zatím automobilka nezveřejnila, avšak lze předpokládat, že půjde o jedno z nejlevnějších supermini na trhu. Nový Swift bude konkurovat třeba Citroënu C3, Dacii Sandero nebo Seatu Ibiza

 

Zdroj: Suzuki, Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem