Škoda včera odstartovala výrobu nového Kamiqu i Scaly

Z výrobní linky v Mladé Boleslavi od včerejšího dne sjíždí modernizované městské SUV Kamiq a kompaktní hatchback Scala.

Vydáno 30.01.2024

Už v říjnu loňského roku si oba modely mohli zákazníci na oficiálních stránkách Škody konfigurovat dle svých představ, přičemž oba vozy již ve standardní výbavě nabízí bohatší výbavu, než tomu bylo u předchozí generace. Vozy Scala i Kamiq byly uvedeny na trh v roce 2019 a od té doby se pravidelně řadí mezi nejprodávanější modely u nás. Druhá generace měla digitální premiéru minulý rok v srpnu a její výroba byla zahájena včera.

Andreas Dick, jeden ze členů představenstva Škody Auto v oblasti výroby a logistiky, uvedl: „Scala je prvním modelem značky Škoda, který byl uveden na trh v našem současném designovém jazyce. Nyní jsme oba modely posunuli na další úroveň a stanovili nové standardy v kompaktní třídě - zejména u asistenčních systémů." Na závěr ještě poděkoval všem spolupracovníkům a řekl, že je přesvědčen, že oba nové modely zákazníci skvěle přijmou.

A co modernizované modely nabídnou? Součástí vylepšení jsou nové prvky výbavy a asistenční systémy, na které jsme zvyklí spíš u vozů vyšší třídy. Řeč je například o systému Front Assist s funkcí sledování chodců a Lane Assist. Novinkou jsou pro oba modely Matrix-LED světlomety, nové přední i zadní nárazníky, disky kol nebo masky chladiče. Automobilka také zdůrazňuje větší procento využití udržitelných materiálů. Na výběr je ze šesti variant interiéru ve třech výbavových stupních: Selection, Top Selection a Monte Carlo.

Modernizované modely Scala a Kamiq budou k dispozici u autorizovaných prodejců Škody Auto již od února.

 

Zdroj: skoda-auto.cz/novinky

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem