Škoda do roku 2026 uvede 6 nových elektromobilů!

Dnes automobilka Škoda nastínila budoucí plány a podobu svých připravovaných elektrických modelů.

Vydáno 25.04.2023
1
/
7

Všechny nové vozy budou vznikat ve znamení designového jazyka značky s názvem Modern Solid. „Modern Solid je náš jasný designový jazyk pro éru elektrických modelů. První principy tohoto jazyka naznačila už studie Vision 7S, její myšlenky pak budou rozvíjet sériové modely v širokém spektru automobilových kategorií. Každý z těchto vozů bude mít svůj charakter daný svým zaměřením, zároveň bude jasně identifikovatelný jako elektrický vůz značky Škoda,“ uvedl v tiskové zprávě šéfdesignér automobilky Oliver Stefani.

Novinky jsou prezentovány v podobě automobilových soch, které naznačují budoucí proporce vozů. Můžeme vidět, že Škoda chystá modely rovnou z několika segmentů.

Těšit se můžeme už v roce 2025 na modernizované modely SUV Enyaq iV a Enyaq Coupé iV. Důležitou roli v tomtéž roce sehraje i malé SUV, které bude měřit přibližně 4,2 m, které ale poskytne dostatečný prostor v kabině srovnatelný s větším hatchbackem Scala. Jeho nízká cena by mohla pomoci zvýšit elektrifikaci vozového parku v rámci ČR.

Jako další přijde kompaktní SUV s názvem Elroq. Už podle názvu si můžeme odvodit, že půjde o elektrickou alternativu pro SUV Karoq. Právě segment kompaktních sportovně-užitkových vozů je v Evropě velmi oblíbený.

Škoda Elroq

Následující rok se Škoda vrhne do segmentu kombi. Tento elektromobil by měl měřit na délku zhruba 4,6 metru a měl by být alternativou pro dnes už legendární Škodu Octavii.

V roce 2026 se máme dočkat také velkého SUV o délce cca 4,9 metru. Největší model značky bude sázet na královskou nabídku vnitřního prostoru.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem