Škoda Auto pokořila důležitý milník

Společnost Škoda Auto se před pár dny pochlubila významným milníkem, který se jí podařilo pokořit. Z její výrobní linky sjelo už třímilionté SUV.

Vydáno 02.10.2023

S mírnou nadsázkou se dá říct, že mladoboleslavská automobilka poprvé zavítala do segmetnu SUV už v roce 1966 s modelem Trekka. Tento vůz je dnes považován za předchůdce dnešních SUV značky Škoda. Jde o první model zcela navržený a vyrobený na Novém Zélandu. Z mladoboleslavské továrny tam byly k finální montáži dodávány technické sady, včetně motorů i převodovek. Celkem bylo vyrobeno zhruba 3 tisíce vozů.

Opravdový vstup do segmentu SUV se datuje k roku 2009, kdy byl představen model Yeti. Kompaktní vůz, který měl ty podstatné rysy, aby se mohlo mluvit o SUV. Výroba trvala do roku 2018 a prodalo se více než 684 000 vozů.

Tou dobou už byly sportovně užitkové vozy nedílnou součástí nabídky automobilky. V portfoliu značky najdeme SUV Kodiaq, Karoq, Kamiq a nechybí ani elektrický Enyaq. Nesmíme zapomenout na Škodu Kushaq, která na indickém trhu tvoří skoro polovinu z celosvětových dodávek Škodovky.

Na naši nabídku vozů Škoda se může podívat zde

V pořadí třímilionté SUV sjelo z výrobní linky v Kvasinách a šlo o černou Škodu Kodiaq Sportline.

Tento výsledek podtrhuje vývoj preferencí našich zákazníků a naši flexibilitu při uspokojování jejich potřeb. Témeř 50 % námi dodávaných vozů tvoří v současnosti modely kategorie SUV a naše mise je jasná: jsme plně odhodláni plně elektrifikovat naši řadu SUV a přizpůsobit tomu naše výrobní zařízení. Výzva přijata!" uvedl Andreas Dick, jeden z členů představenstva společnosti Škoda Auto v oblasti výroby a logistiky.

Automobilka vyrábí své SUV v Mladé Boleslavi a Kvasinách, ale také na Slovensku, na Ukrajině, v Indii a Číně.

 

Zdroj: skoda-auto.cz/novinky

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem