Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis je inspirován zatměním Slunce

Rolls-Royce představil exkluzivní edici Black Badge Ghost nazvanou Ekleipsis, která se vyznačuje jedinečným exteriérem i interiérem. Inspirace pochází ze zatmění Slunce a vyrobeno je pouze 25 kusů.

Vydáno 13.10.2023
1
/
6

V sobotu 14. října proběhne astronomický jev, kdy Měsíc vstoupí mezi Zemi a Slunce, takže jej buď jen z části nebo zcela zakryje. Právě tento úkaz zatmění Slunce se rozhodla britská automobilka Rolls-Royce využít k příležitosti vytvoření zcela speciální limitované edice Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection.

Jde o 25 exemplářů luxusního sedanu, který přijíždí v luxusní barvě karoserie s názvem Lyrical Copper. Odstín laku prošel speciální úpravou a obsahuje práškový měděný pigment, který na světle vytváří specifický efekt. Zajímavým prvkem jsou oranžové detaily v barvě Mandarin, která má připomínat sluneční světlo při příchodu zatmění - jde například o brzdové třmeny, akcenty pod Pantheon mřížkou nebo linku vedoucí po celé délce 5,4metrového vozu.

V interiéru se vůz může pochlubit animací Starlight Headliner, která zobrazuje úplné zatmění Slunce pokaždé, když řidič nastartuje motor. Tato animace trvá přesně 7 minut a 31 sekund (stejnou dobu trvá i nejdelší zatmění Slunce), potom se objeví běžná hvězdná obloha, na jakou jsme u Rolls-Royce zvyklí.

Uvnitř kabiny najdeme také na míru vytvořenou osvětlenou palubní desku v rámci programu Bespoke, která zahrnuje zakázkové hodinky s půlkarátovým diamantem, a která je zdobena 1846 hvězdami v symbolické časové ose zatmění Slunce. Diamant má zase vytvářet dojem „Diamantového prstenu“, kdy je na obrysu Měsíce vidět jediný bod světla bezprostředně před a hned poté, co zastíní Slunce.

Vůz vychází z modelu Black Badge Ghost, který je vybaven výkonnější verzí 6,75litrového motoru V12 se dvěma turbodmychadly o výkonu 441 kW. Motor spolupracuje s 8stupňovou automatickou převodovkou a výkon je přenášen na všechna čtyři kola.

Automobilka cenu vozu nezveřejnila, ale všech 25 vozů už stejně zná svého majitele.

 

 

Zdroj: rollsroyceprague.cz, carscoops.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem