Rodina Kia EV se rozroste o další dva členy

Už 12. října proběhne v jihokorejském Jŏdžu akce s názvem EV Day. Automobilka Kia se zde chystá odhalit několik novinek a mezi nimi i dva nové vozy z elektrické řady EV.

Vydáno 05.10.2023

První Kia EV Day, který se uskuteční příští týden, poskytne komplexní představení celé řady elektromobilů značky, včetně modelů Kia EV6 GT a EV9. Automobilka také uvedla, že odhalí i dva zcela nové koncepty elektromobilů a poskytne podrobné specifikace modelu EV5, který byl představen na nedávném autosalonu v Čcheng-tu.

Podle automobilky bude tato událost znamenat začátek nové každoroční tradice, která bude představovat nové elektrické modely, koncepty a technologie společnosti Kia.

Rychle se rozšiřující EV skupina vozů tedy brzy získá nové členy. Fotografie v úvodu naznačuje, že půde o elegantní sedan a rodinný crossover. Pětičlennou řadu tvoří EV6 GT úplně vlevo, SUV EV9 úplně vpravo a nový EV5 uprostřed. Dva nové koncepční elektromobily – sedan na obrázku vlevo od EV5, který pravděpodobně dostane název EV4 Concept a crossover, který by se měl podle všeho jmenovat EV3 Concept.

Kia už v minulosti ukázala koncepční verze EV5 a EV9 krátce před jejich vydáním, přičemž z hlediska designu se při přechodu z konceptu na sériovou verzi příliš věcí nezměnilo.

 

 

Zdroj: Kia, Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem