Renault Captur dostane pro rok 2024 nový vzhled

Koncem letošního roku by měl dorazit aktualizovaný Captur

Vydáno 08.01.2024

Městský crossover francouzské automobilky Renault byl poprvé představen na autosalonu v Ženevě roku 2013. První generace, která konstrukčně i vzhledově vycházela z menšího modelu Clio čtvrté generace, se stala evropským bestsellerem. Druhá generace, která přišla v roce 2019 se tedy vzhledově u předchůdce značně inspirovala, co se ovšem změnilo, byly rozměry. Vůz narostl a mohl konkurovat třeba i modelu Škoda Kamiq. Současný model je dostupný ve verzi E-Tech full hybrid a plug-in hybrid, nabízí objem zavazadlového prostoru až 536 litrů a lze jej pořídit už od 465 000 Kč.

Renault ve druhé polovině roku 2023 obnovil své oblíbené supermini Clio a společnost teď pracuje na podobném restartu pro úzce spřízněný crossover Renault Captur. Ten by se po designové stránce mohl přiblížit k vlajkové lodi automobilky - modelu Austral, Captur by mohl získat agresivnější přední nárazník a ostřější hrany. Záď vozu si zůstane více podobná, zachována budou koncová světla současného vozu ve tvaru písmene C a očekávají se pouze mírné úpravy plastových komponentů, jako je zadní nárazník.

V kabině se podle všeho dočkáme vyšší kvality použitých materiálů, většího 9,3palcového displeje informačního a zábavního systému s orientací na výšku a 10palcového přístrojového panelu.

Přepracovaný Captur zůstane věrný platformě CMF-B a nebude nabízen s konvenčními čistě benzinovými pohonnými jednotkami.

 

Zdroj: autoexpress.co.uk/, renault.cz

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem