Premiéra nové Mazdy3

Mazda představila novou generaci „trojky“, podívejme se na ni blíž.

Vydáno 27.06.2013
1
/
10

Když už je to premiéra Mazdy3, odehrála se ve třech městech zároveň – v Londýně, Petrohradu a Istanbulu.  Na první pohled rozmanitá města a právě tím chce Mazda naznačit, že novinkou hodlá bojovat na všech trzích a že připravila auto pro široké masy.  Mazda3 je dlouhodobě nejprodávanější model japonské značky.

Design nového modelu se nese ve slohu „KODO – Duše pohybu“, kterým automobilka chce vyjádřit dynamiku, emoce a zážitek z jízdy. Prvním modelem s tímto designovým přístupem byla studie „Shinari“ v roce 2010, prvním sériovým vozem potom Mazda CX-5.

Být sportovní, zábavná a hospodárná, to si klade za cíl nová generace.

Mezi změny oproti nynější verzi patří: prodloužený rozvor, nižší a širší postoj, lepší výhled z vozu díky posunutým čelním sloupkům, prostornější interiér, větší zavazadlový prostor (350l).

Pohonné jednotky nové generace Mazdy3 s názvem SKYACTIV-D (diesel) a SKYACTIV-G (benzín) budou dostupné s šestistupňovou manuální i automatickou převodovkou. Systém i-stop, nejrychlejší stop-start systém na světě bude dodáván sériově. V nabídce bude rovněž rekuperační systém Mazda i-ELOOP.

V nabídce budou 3 zážehové motorizace, nový SKYACTIV-G  1,5l (100k, 150Nm) a dvě varianty motoru SKYACTIV-G 2,0l (120k a 210Nm a silnější verzi s výkony 165k a 210Nm).

K dispozici bude i diesel o objemu 2,2 litru, s nejnižším kompresním poměrem mezi sériovými automobily (14:1), přeplňovaný dvěma turbodmychadly.  Ten bude mít výkon 150 koní a 380Nm.

Další údaje a bližší specifikace budou zveřejněny později. 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem