Nový Volkswagen T-Roc bude poslední benzínový zástupce značky v Evropě

Vozy se spalovacím motorem německé automobilky Volkswagen se rozloučí s příchodem nové generace SUV T-Roc.

Vydáno 05.04.2023

Německý výrobce má v plánu od roku 2033 nabízet výhradně elektromobily. Volkswagen v rámci své strategie podal vyjádření, ve kterém informuje, že příští generace vozu T-Roc bude posledním novým vozem v Evropě, který nabídne benzínový nebo naftový motor. 

Volkswagen T-Roc byl poprvé představen v roce 2017 na frankfurtském autosalonu. Tento kompaktní crossover SUV je postaven na modulární platformě MQB skupiny Volkswagen a sdílí mnoho komponent s jinými modely značky, jako je například VW Golf nebo Tiguan.

T-Roc byl navržen tak, aby nabídl sportovní a stylovou alternativu k jiným menším SUV a vyznačuje se širokou nabídkou motorů a pohonných jednotek, které odpovídají různým preferencím zákazníků. V Evropě je k dispozici v několika benzínových a naftových motorizacích s objemem od 1,0 do 2,0 litru a s různými výkony. Nejvýkonnější je sportovní verze T-Roc R, která je poháněna dvoulitrovým čtyřválcem s výkonem 221 kW (300 koní) a umožňuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,8 sekundy.

Vývoj druhé generace zatím nebyl zahájen, takže její odhalení v dohledné době není na programu. Je možné, že nová generace bude sedět na aktualizované verzi platformy VW MQB, což by neumožňovalo plně elektrický T-Roc, ale mohlo by to znamenat, že se dočkáme mild-hybridního nebo plug-in hybridního pohonu.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem