Nový Volkswagen California získá více prostoru a hybridní pohon

Nová California od Volkswagenu se s jistotou stane hitem mezi fanoušky obytných vozů. Nabízí více prostoru, chytřejší funkce a poprvé i plug-in hybridní variantu, která uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky.

Vydáno 08.05.2024
1
/
6

Oblíbený obytný vůz VW California prošel modernizací a podle automobilky nejde jen tak o nějaké vylepšení, ale dočkali jsme se prý pořádné evoluce. Německý výrobce tvrdí, že přepracoval každou oblast tohoto obytňáku tak, aby zákazníkům nabídl více prostoru a chytřejší technologie.

Vůz stojí na základech Multivanu T7, se kterým sdílí platformu MQB. Rozměry Californie jsou 5 173 mm na délku a 1941 mm na šířku, což znamená, že oproti předchozí generaci je vůz větší. Jen výška zůstává stejná - 1900 mm.

Volit můžete mezi výbavovým stupněm Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast a Ocean. Všechny jsou vybaveny vyklápěcí střechou a posuvnými bočními dveřmi. Verze s přívlastkem Beach nabízí mini kuchyňský kout, zatímco Coast a Ocean jsou vybaveny plnohodnotnou kuchyňkou. Od výbavy Beach Tour mají vozy v C-sloupku na pravé straně vestavěný ovladač vybraných funkcí. Vrcholná výbava Ocean je dodávána se dvěma bateriemi pro obytné vozy, vnitřní a venkovní 230voltovou zásuvkou, střešním úložným prostorem, 28litrovou nádrží na sladkou vodu nebo vyhřívanými předními sedadly.

Zákazníci si mohou vybrat ze tří motorů: benzinového dvoulitru s výkonem 204 koní, naftového s výkonem 150 koní a novinky – plug-in hybridního eHybridu se systémovým výkonem 245 koní. eHybrid je prvním vozem na platformě MQB, který kombinuje plug-in pohon se čtyřkolkou 4Motion a umožňuje táhnout přívěs o hmotnosti až 2 000 kg. Dojezd na čistě elektrický pohon zatím neznáme.

California je vybavena nejmodernějšími asistenčními systémy a technologiemi, včetně částečně autonomního řízení. Všechny funkce vozu lze ovládat kromě přídavného 5palcového displeje i chytrým telefonem. Aplikace umožňuje kontrolovat hladinu vody v nádrži, stav ledničky a provoz topení.

 

Zdroj: Volkswagen, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem