Nový koncept Mazda Iconic SP

Mazda Motor Corporation dnes v rámci Japan Mobility Show 2023 poprvé představila nový koncept Mazda Iconic SP.

Vydáno 25.10.2023
1
/
6

Japonská automobilka Mazda odhalila v Tokiu koncept Iconic SP a poskytla více podrobností o tomhle aerodynamickém sportovním voze, na který lákala zhruba před rokem jako na Vision Study Model. Mazda novým konceptem ukázala svoji vizi, jak by mohla vypadat budoucnost oblíbeného modelu MX-5.

Iconic SP je ve skutečnosti výrazně větší než slavný roadster. Rozměry konceptu jsou 4180 mm na délku, 1850 mm na šířku a 1150 mm na výšku. Rozvor vozu je 2590 mm a jeho celková hmotnost činí 1450 kg. Mazda neuvedla úplné technické specifikace konceptu, ale tvrdí, že má k dispozici 370 koní, což je zhruba dvojnásobek nejvýkonnější verze dnešní Mazdy MX-5. Když vezmeme v potaz vysoký výkon a výše zmiňovanou hmotnost, to by z něj čistě teoreticky mohlo dělat výrazně rychlejší vůz, než je dosud jakákoliv jiná silniční Mazda.

Koncept je poháněn elektromotory, přičemž hybridní rotační motor slouží jako generátor k nabíjení 17,8kWh baterie na cestách, spíše než jako alternativní prostředek k pohonu samotných kol.

Plány na produkční verzi jsou zatím nejasné, avšak nedávno jmenovaný generální ředitel Mazdy, Masahiro Moro, při odhalování konceptu v Tokiu řekl: „Milujeme MX-5 a svět miluje MX-5. V době elektrifikace jsme odhodlání zachovat si radost z jízdy, kterou MX- 5 představuje a Mazda Iconic SP s duálním rotačním generátorem energie a elektrickým hnacím ústrojím je naším vysněným řešením – snem, na jehož uvedení budeme tvrdě pracovat."

 

Zdroj: newsroom.mazda.com, drive.com, caranddriver.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem