Nový Fiat 600 odhalen

V minulosti byl nový elektromobil několikrát zachycen na špionážních fotografiích a zhruba před měsícem byl vůz dokonce vyfocen v celé své kráse v ulicích Říma, kde právě probíhalo natáčení reklamního spotu. Teď italská automobilka zveřejnila video na svém YouTube, ve kterém ukazuje exteriér vozu, ale dává kapku nahlédnout i do interiéru.

Vydáno 13.06.2023

Fiat 600, nástupce crossoveru 500X, stojí na platformě e-CMP2 od mateřské společnosti Stellantis Group. Velkou část technologií přitom bude sdílet s modelem Jeep Avenger.

Podle všeho půjde o druhý elektromobil autotobilky, ale proslýchá se, že nebude chybět ani verze se spalovacím motorem. Základem elektrické verze Fiat 600 by měla být baterie o kapacitě 54 kWh, která ve spolupráci s elektromotorem zajistí maximální výkon 115 kW, točivý moment 260 N.m a dojezd by se mohl pohybovat okolo 400 kilometrů.

Fiat se rozhodl zatím ponechat většinu interiéru nového modelu skrytou. Video ukazuje pouze to, že v interiéru najdeme podobně zaoblený digitální přístrojový štít a centrální dotykovou obrazovku jako ve Fiatu 500.

Podívejte se na naši nabídku vozů značky Fiat tady

 

Oficiálního představení modelu se dočkáme už 4. července. Do prodeje se by se měl dostat v prvním čtvrtletí následujícího roku.

 

Zdroj: youtube.com/@Fiat, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem