Nové kombi BMW i5 Touring se připravuje na velké odhalení

Nový člen elektrické rodiny BMW řady 5 bude brzy oficiálně představen. Mnichovská společnost už před pár měsíci představila 8. generaci řady 5 v tradiční, elektrifikované i zcela elektrické verzi - avšak zatím pouze v karoserii sedan. BMW i5 Touring bude odhaleno už na jaře.

Vydáno 23.01.2024

Automobilka uvádí, že nové elektrické kombi přinese hlavně praktičnost a výkon.

Zadní světla jsou vyrobena na míru pro model kombi, protože získala trochu odlišný světelný podpis, než který najdeme u sedanu. V přední části bude vůz mít zakrytou mřížku chladiče pro lepší aerodynamiku. Odcházející řada 5 Touring má objem kufru 570 litrů, což z něj dělá jeden z největších kufrů u všech kombi. Jsme proto zvědaví, jaká bude kapacitu zavazadlového prostoru u nového modelu. U sedanu není mezi novou řadou ICE 5 a EV se 490 litry žádný rozdíl.

Základ nabídky by měla tvořit motorizace i5 eDrive40 s pohonem zadních kol. U sedanu je eDrive40 dodáván s jediným elektromotorem umístěným vzadu, který zajišťuje výkon 322 koní a točivý moment 430 Nm. Kapacita baterie je 81,2 kWh, což stačí pro zrychlení z 0 na 100 km/h za 6 sekund. Extra hmotnost Touringu pravděpodobně toto zrychlení mírně zpomalí.

Interiér modelu bude sdílet technologie s elektrickým sedanem, přičemž uvnitř kabiny najdeme 12,3palcovou obrazovku a na ni navazuje zakřivený panel na palubní desce s 12,3palcovým dotykovým displejem s nejnovějším infotainmentem BMW iDrive.

Zdroj: BMW, Autoexpress.co.uk 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem