Nissan Hyper Urban

Na konci října se uskuteční autosalon v japonském Tokiu a automobilka Nissan zde chce předvést své čtyři nové koncepční modely. Nejprve se ovšem chystá všechny čtyři koncepty představit v digitální podobě a jako první je tady Nissan Hyper Urban.

Vydáno 03.10.2023
1
/
6

Nissan o Hyper Urbanu říká, že naznačuje, kam značka směřuje v rámci elektrické mobility a reprezentuje design a technologické možnosti připravovaných elektromobilů japonské firmy. Při jeho charakteristice používá pojmy jako ekologie, udržitelnost a vyzdvihuje pozitivní dopad na životní prostředí.

Automobilka se zatím nezmiňuje o druhu elektrického pohonu, ale uvádí, že disponuje funkcí V2H a V2G (V2H vehicle-to-home a V2G vehicle-to-grid). Jde o rozhraní schopné zpětně napájet jiná bateriová auta nebo dokonce i domácnosti v případě výpadku elektřiny.

Vnějšímu designu dominují hranaté linie a lesklý černý nárazník, který perfektně kontrastuje s limetkově žlutozeleným lakem karoserie. Ten mění chromatické barvy podle úhlu, z něhož dopadá světlo. Typické jsou také přední i zadní nůžkové dveře, sportovní silueta s aerodynamickým tvarem a sportovní vzhled pak dotváří ještě široké pneumatiky.

Interiér konceptu je stejně výrazný jako exteriér, avšak zatím nám Nissan poskytl pouze jediný obrázek kabiny. Na něm můžeme vidět zadní část vozu, která působí jako takový salónek. Přední sedadla lze složit do zadní části a vytvořit tak relaxační prostor podobný pohovce.

Zatím nelze odhadovat zda Hyper Urban představuje náhled na zcela nový model v portfoliu značky nebo půjde o náhradu za nějaký ze stávajících modelů.

 

 

Zdroj: Nissan, carexpert.com.au, autocarco.uk

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem