Nissan Hyper Tourer

Automobilka Nissan slíbila, že každý týden v říjnu až do zahájení Japan Mobility Show představí nový koncept. Po Hyper Adventure a Hyper Urban tu máme luxusní elektrický minivan Nissan Hyper Tourer.

Vydáno 17.10.2023
1
/
4

Všechny nové koncepty jsou zatím představeny pouze v digitální podobě. Naživo bude Hyper Tourer poprvé k vidění až v Tokiu v rámci Japan Mobility Show, která proběhne od 26. října do 5. listopadu.

Třetí ze série pokročilých konceptů elektrických vozidel (EV) je luxusní elektrický minivan. Podle automobilky v sobě Nissan Hyper Tourer spojuje podstatu omotenashi (japonské pohostinnosti) s nejrůznějšími pokročilými technologiemi. Jednou takovou funkcí je V2X (Vehicle-to-Everything), která ve spojení s vysokokapacitní baterií umožňuje zpětnou dodávku elektřiny do jiného externího zařízení (například konvice nebo vodního skútru), což můžete využít na cestách nebo při výpadku elektřiny i v domácnosti.

O pohonu zatím informace nejsou k dispozici, ale automobilka uvedla, že model má ultranízké těžiště, které v kombinaci s pokročilým systémem řízení všech kol e-4ORCE vytváří plynulé zrychlení a zpomalení.

Exteriér na první pohled navozuje pocit pohodlí. Karoserii tvoří hladké panely a ostré linie. Bílá linie uprostřed slouží jako světlomet a charakteristická svítilna.

Interiér je prostorný a plný nejrůznějších vychytávek. Strop a osvětlení jsou vybaveny tradičními japonskými vzory kumiko a koushi, které mají vzbuzovat dojem luxusu, zatímco LED panel, který je umístěn v podlaze, zobrazuje snímky koryta řeky, což má působit relaxačně. Přední sedadla lze otáčet o 360 stupňů, což umožňuje cestujícím na předních i zadních sedadlech diskutovat tváří v tvář. Díky funkci autonomního řízení se i řidič může soustředit na interakci se svými společníky na cestách.

 

Zdroj: global.nissannews.com, Autocar.co.uk, 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem