Nissan Hyper Punk: poslední člen koncepční rodiny Nissan Hyper

Čtvrtý EV koncept doplňuje SUV Hyper Adventure, crossover Hyper Urban a MPV Hyper Tourer. Všechny koncepty budou mít premiéru na Japan Mobility Show v Tokiu, která startuje už 25. října.

Vydáno 19.10.2023
1
/
6

Nissan Hyper Punk je extravagantní elektrický crossover, který automobilka popisuje jako „funkční a stylový“. Vůz, který se velikostí může srovnávat s Nissanem Juke, stojí na 23palcových kolech a díky mnoha záhybům působí jako origami. Přední i zadní světla jsou elegantně integrovaná do povrchu karoserie.

Automobilka o konceptu mluví jako o „mobilním kreativním studiu“, protože Hyper Punk je maximálně přizpůsoben influencerům, umělcům a tvůrcům digitálního obsahu. Palubní kamery mohou snímat okolní scenérii a s využitím umělé inteligence převádět na scenérie ve stylu manga nebo jiných preferencí majitele. Výsledné obrazy lze promítat na tříobrazovkový displej, Nissan chtěl totiž vytvořit prostor, kde se realita a svět metavesmíru budou prolínat

Kabina samozřejmě nabízí bezproblémové internetové připojení, aby cestující měli přístup k informacím a mohli tvořit na cestách. Díky umělé inteligenci a biosenzorech na opěrkách hlavy dokáže koncept určit náladu řidiče a automaticky zvolit vhodnou hudbu a osvětlení tak, aby zvýšil jeho energii a kreativitu. Nechybí funkce V2X, která zajišťuje, že uživatelé mohou využít zpětnou dodávku elektřiny do jiného zařízení, což můžete využít během cest nebo při výpadku elektřiny v domácnosti.

Nissan neposkytuje žádné informace a technické specifikace o pohonném ústrojí. Nepředpokládáme, že by se tento koncept reálně dostal do výroby.

Jak už bylo zmíněno, vůz bude debutovat na Japan Mobility Show 25. října, ve stejný den se stane také součástí oblíbené hry Fortnite.

 

Zdroj: global.nissannews.com, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem