Netflix připravuje minisérii Senna. Bude o kariéře i životě známého pilota F1

Streamovací platforma Netflix pracuje na seriálu o životě brazilského automobilového závodníka Ayrtona Senny.

Vydáno 03.04.2023

Netflix už v roce 2020 lákal fanoušky na připravovaný seriál o brazilské legendě, kdy původní informace zněla, že půjde o osmidílné drama, kterého se dočkáme v roce 2022. Tak se sice nestalo, avšak fanoušci motorsportu nebudou ochuzeni, protože minisérie o známém závodníkovi přece jen nakonec bude.

Podle dostupných informací se můžeme těšit na 6 dílů, během kterých se blíže podíváme na život Senny, jeho začátky na závodní dráze, úspěchy, ale i tragický konec během Grand Prix San Marina v roce 1994. Před pár dny Netflix zveřejnil jméno herce, který hlavního hrdinu ztvární. Jako Senna se představí 29letý brazilský herec Gabriel Leone. „Je to velká zodpovědnost, ale také velká čest reprezentovat legendu, která během svého života inspirovala tolik lidí a ukázala světu brazilský sportovní talent,“ řekl na tiskové konferenci. V závěru taky dodal, že si je vědom, že půjde o jednu z nejvýznamnějších rolí jeho kariéry.

Senna Netflix

Samotné natáčení zatím ještě nezačalo, na obrazovkách se tedy seriál neobjeví dříve než v roce 2024.

Milovníci F1 si mohou čekání zkrátit třeba životopisným snímkem Schumacher z roku 2021 nebo oblíbenou sérií F1: Touha po vítězství (v originále Drive to Survive), která dává nahlédnout do světa závodů Formule 1.

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem