Nejdražší nové auto na světě? Pravděpodobně je to tenhle krasavec

Britský výrobce luxusních automobilů Rolls-Royce ukázal fotografie modelu Boat Tail už v polovině minulého roku a uvedl, že vzniknou celkem pouze tři jeho vysoce individualizované exempláře.

Vydáno 02.02.2022

Ačkoli britská automobilka oficiálně neoznamuje ceny svých modelů, proslýchá se, že se jeho cena vyšplhala na neskutečných 28 milionů dolarů, což je v přepočtu přibližně 605 milionů českých korun. Boat Tail by tak mohl bojovat o prvenství mezi nejdražšími vozy světa.

Rolls-Royce Boat Tail

Blue Car Wrap

Jde o nástupce úžasného Sweptailu z roku 2017, který sám vyšel údajně na 12,8 milionů dolarů. Nový Boat Tail, čtyřmístný kabriolet aerodynamických tvarů, má typickou masku chladiče, světlomety a působí robustním, ale velmi elegantním dojmem. Svým specifickým designem především zadní části vozu tak trochu připomíná luxusní jachtu.

Vůz je postaven na hliníkové modulární platformě Architecture of Luxury, kterou sdílí s limuzínou Phantom. Společný je také zážehový dvanáctiválec se dvěma turbodmychadly a zdvihovým objemem 6,75 litru, který dosahuje výkonu 600 koní.

Rolls-Royce Boat Tail

Model měří téměř 5,8 metru na délku a jeho ručně lakovaná karoserie má v laku kovové a křišťálové vločky pro výraznější lesk.

Vůz má sundávácí střechu a nadvakrát otevíratelnou záď. Zajímavým počinem je zavazadlový prostor, který poskytuje vybavení pro piknik v přírodě. Najdete zde kromě slunečníku i dvě židličky a kompletní výbavu pro stolování.

Rolls-Royce Boat Tail

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem