Nabídne Toyota více sportovních vozů?

Vypadá to, že k modelům Toyota GR86, GR Supra a GR Yaris v dohledné době přibudou další sportovní vozy této značky.

Vydáno 02.05.2023

V lednu se novým generálním ředitelem japonské automobilky stal Koji Sato, který ve vedení Toyota Motor Corporation nahradil Akio Toyodu, vnuka zakladatele společnosti, který se ujal postu předsedy představenstva. Toyoda je známý nadšenec sportovních vozů a vypadá to, že stejnou vášeň sdílí i jeho nástupce.

Nový šéf Toyoty před pár dny naznačil, že vysokovýkonné vozy Gazoo Racing (GR) budou pod jeho vedením i nadále uváděny na trh a tempo jejich vývoje by se mohlo zrychlit. Společnost byla sice ohledně plánů budoucích sportovních modelů v této výkonnostní řadě poměrně stručná, ale uvedla, že zvažuje například sportovní verzi elektrického crossoveru Toyota bZ4X.

Možná si pamatujete, že už v roce 2021 automobilka ukázala koncept kompaktního dvoumístného elektrického sportovního vozu s přívlastkem GR (na obrázku). Pokud by se přece jen dostal do výroby, mohlo by jít o vlajkovou loď sportovních elektromobilů Toyoty a šlo by o konkurenta pro vozy jako MG Cyberster (o kterém jsme psali v článku tady) nebo Porsche 718 EV.

Toyota sportovni elektro koncept

 

 

zdroj (včetně fotografií): autocar.co.uk, autoexpress.co.uk, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem