Může být GT-R ještě rychlejší?

Verze Nismo má za cíl stovku za 2 sekundy

Vydáno 04.08.2013

Během festivalu v Goodwoodu se vynořila zpráva, že chystaná verze Nissanu GT-R Nismo (Nissan Motorsports) by měla dosáhnout zrychlení z nuly na 60 mil/h (96km/h) za dvě sekundy. To je o víc než sekundu rychleji, než to zvládá většina Ferrari, Lamborghini a podobných aut.

Už teď je GT-R všeobecně známé svým rychlým „launchem“, za který vděčí hlavně skvěle naprogramované elektronice, která má na povel rozdělení výkonu na všechna kola.

Aby byla verze Nismo ještě rychlejší, použije se zaručený recept – snížení hmotnosti při současném nárůstu výkonu. GT-R Nismo by mělo mít výkon přes 570 koní ze svého dvěma turbodmychadly přeplňovaného motoru V6 o objemu 3,8 litru.

Vývoj nejrychlejšího Nissanu probíhá ve spolupráci s firmou Williams Advanced Engineering a jeden z jejich techniků na dresu nového modelu řekl „byli byste překvapeni, kolik místa pro zlepšení tu ještě je“.

Kromě výkonu a diety dostane verze Nismo i karbonové doplňky, jiné výfukové potrubí a červené detaily v interiéru i exteriéru, aby se odlišil od standartního provedení. Kolem Nordshleife si inženýři plánují čas pod 7 minut a 18 sekund, což je o 6 sekund lepší než nynější maximum pro GT-R. Pro srovnání Ferrari Enzo má čas 7:25,7.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem