Modernizace Mazda 3 pro rok 2024

Model Mazda 3 je na trhu už od roku 2003. V roce 2019 byla představena čtvrtá generace, a tak to vypadá, že v polovině jejího životního cyklu nastal pravý čas na modernizaci.

Vydáno 11.04.2023
1
/
7

Japonská automobilka Mazda v roce 2024 uvede do prodeje aktualizovaný hatchback a sedan Mazda 3. Změny v exteriéru nemáme očekávat, ale dočkáme se nových technologií.

Hlavní novinkou bude centrální displej, který se zvětší z 8,8 palců na 10,25 palců. Nepůjde o dotykovou obrazovku, protože k ovládání poslouží ciferník umístěný na středové konzole. Bezdrátové připojení Apple CarPlay a Android Auto bude ve standardní výbavě stejně jako i bezdrátové nabíjení smartphonu. Porty USB byly vyměněny za jednotky USB - C.

Mezi další technologické novinky patří systém sledování řidiče, který využívá audiovizuální prvky k upozornění a návratu k soustředěné jízdě. Nový bude i systém na rozpoznávání chodců.

Další vychytávkou, kterou Mazda 3 nabídne, je také možnost chytrým telefonem na dálku nastartovat motor u vozů, které jsou vybaveny automatickou převodovkou. Pomocí aplikace Moje Mazda si můžete také třeba přednastavit teplotu v kabině před jízdou.

V nabídce najdeme možnosti výbav Prime-Line, následuje Centre-Line, Homura, Exclusive-Line a vrcholnou výbavou je Takumi. Homura láká na černá kola a vnější zpětná zrcátka. Modernizace přinese také novou barvu laku Ceramic Metallic.

Výběr motorizací zůstává zachován. Čtyřválec e-Skyactiv X má výkon 183 koní, ale je tu také e-Skyactiv G s výkonem 120 koní – oba mají 2,0litrové benzínové jednotky spojeny s 24v mild-hybridní technologií. Méně výkonný e-Skyactiv G lze vybírat ve všech stupních výbavy Mazdy 3 v kombinaci s automatickou nebo manuální převodovkou. Výkonnější e-Skyactiv X s manuální převodovkou je k dispozici u výbavy Center-Line a s volitelnou automatickou převodovkou u výbav Exclusive a Takumi.

Dnes pořídíte nový model od 617 400 Kč, ale ceny po modernizaci zatím nebyly oficiálně zveřejněny.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem