MG uvádí na trh malý městský elektromobil

V loňském roce se britská značka MG, která dnes spadá pod čínský koncern SAIC, začala prodávat i u nás. Nového městského elektromobilu s názvem Comet se ale nejspíš nedočkáme.

Vydáno 01.05.2023
1
/
6

Čtyřmístným modelem prý automobilka cílí hlavně na zákazníky z generace Z. Rozměry vozu jsou 2974 mm na délku, 1505 mm na šířku a 1640 mm na výšku, což z něj činí o něco větší model než je konkurenční Citroën Ami.

Pod kapotou je synchronní elektromotor s permanentními magnety, který zajišťuje výkon 31 kW a točivý moment 110 Nm. Díky baterii o kapacitě 17,3 kWh je udáván dojezd vozu až 230 km na plné nabití.

V interiéru najdeme dvě propojené obrazovky infotainmentu, přičemž obě mají 10,25 palců. I přes menší rozměry vozu se mluví o přívětivých odkládacích prostorech, které nabídnou dostatek místa na vše potřebné. Velkým tahákem by ovšem mohla být vysoká míra personalizace automobilu. Zájemci si můžou svůj model vytunit až 250 kombinacemi barevných variant, motivů a grafických detailů.

Součástí výbavy jsou i LED přední i zadní světlomety, manuální klimatizace, podpora systémů Apple CarPlay a Android Auto, 2 reproduktory, 3 porty USB, parkovací asistent a další vychytávky.

Zatím to vypadá, že se Comet EV bude prodávat pouze na indickém trhu, kde by se měl stát nejlevnějším elektromobilem. Jeho cena by se měla pohybovat okolo 200 tisíc. V Číně je dostupný jako Wuling Air EV a v Egyptě pod názvem Chevrolet Spark EV.

 

zdroj (včetně fotografií): autocar.co.uk, autoexpress.co.uk, motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem