McLaren ukazuje změny v budoucím designovém jazyce

Výrobce supersportů zveřejnil nákresy, které naznačují radikální odklon od stávajícího designu.

Vydáno 27.03.2024

Automobilka McLaren představila nový designový jazyk, který bude použit na všech budoucích vozidlech – a byl koncipován tak, aby umožnil značce expandovat do nových segmentů. Jazyk je navržen tak, aby umožňoval větší odlišení mezi styly modelů McLaren než dříve. Jde o klíčový krok, protože společnost plánuje rozšířit svou nabídku o SUV a elektrické modely.

Za změnou stojí Tobias Sühlmann, bývalý designér automobilek Bentley, Volkswagen a Aston Martin, který se nedávno připojil k McLarenu jako jeho nový šéfdesignér. „Tato značka má velký potenciál a za posledních 10 let jsme vybudovali silný design počínaje vozy 12C a P1,“ uvedl Sühlmann, který již ve svém předchozím působení u McLarenu vedl design modelu Solus GT. „Vyrábíme rozpoznatelná auta. Každý kdo se podívá na McLaren, hned ví, že je to McLaren."

Nový designový jazyk s označením „Performance by Design“ bude postaven na pěti principech – epickém, sportovním, funkčním, soustředěném a inteligentním – a bude zastoupen ve třech klíčových externích designových podpisech. „Abychom v budoucnu udělali další krok, musíme značku změnit a posunout ji dál. Bude větší portfolio a musíme se podívat na různé technologie pohonných jednotek," řekl Sühlmann.

interier

Nový design bude odvážnější, agresivnější a modernější, avšak inspirace známými modely automobilky nebude chybět. Reakce na nový designový jazyk McLarenu jsou zatím smíšené. Někteří fanoušci jsou nadšení ze změny, zatímco jiní kritizují odklon od klasického designu..

Zatím neexistuje oficiálně žádný časový údaj o tom, kdy by mohl být odhalen první McLaren s novým designovým jazykem. Proslýchá se ovšem, že se ho dočkáme už v příštím roce.

 

Zdroj: McLaren, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem