Mazda2 Hybrid 2024 prošla modernizací

Japonská automobilka Mazda odhalila aktualizovanou verzi modelu Mazda2 Hybrid pro rok 2024. Vůz se odlišuje od Toyoty Yaris a lépe zapadá do portfolia značky.

Vydáno 04.10.2023
1
/
5

Hybridní Mazda 2 byla dříve v podstatě jen převlečenou Toyotou Yaris. Tyto sesterské modely spolu sdílely techniku i karoserii bez výrazných designových změn. To se teď změnilo a modernizované hybridní supermini od Mazdy lépe zapadá do nabídky automobilky.

Změnou prošla přední i zadní část vozu, kdy nová přední maska získala typický tvar Mazdy. Nový je také přední nárazník s pozměněným tvarem zaslepených nasávacích otvorů a v zadní části už nenajdeme černý pruh, který spojoval zadní světla.

Také v kabině je několik změn, ale interiér zůstává minimalistický a z velké části nedotčený. Jiné je obložení a barvy interiéru. Větší je 10,5palcový dotykový displej, který je umístěn na palubní desce a získal vyšší rozlišení obrazovky. Model s nevyšším stupněm výbavy má k dispozici také nový 12,3palcový digitální přístrojový štít, 10palcový barevný head-up displej a panoramatickou střechu.

Vůz bude stále pohánět 1,5litrový zážehový čtyřválec, který spolupracuje s malým samonabíjecím hybridním systémem. Výkon činí 114 koní, kombinovaná spotřeba je 3,8 l/100 km a produkce CO2 je 87 g/km.

Úpravou ovšem prošla nabídka výbav, kterou dnes tvoří Prime, Centre, Exclusive, Homura a Homura Plus. Novinkou je i barva laku karoserie Glass Blue.

O tom, kdy se nová Mazda bude prodávat i u nás, vás budeme informovat.

 

Zdroj (včetně fotografií): autoexpress.co.uk/

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem