Londýnští turisté možná brzy nasednou do elektrobusů

Hlavní město Velké Británie každoročně přivítá miliony turistů, přičemž řada z nich vyrazí na projížďku městem ikonickým červeným autobusem. Některé z nich se brzy dočkají elektrického pohonu.

Vydáno 09.10.2023

Dohoda mezi společností Equipmake, která se specializuje na přestavby BEV (Battery Electric Vehicle), a vyhlídkovou společností Big Bus Tours byla uzavřena už v září. Equipmake přestaví 10 vybraných dieselových autobusů na plně elektrická vozidla. Vybrány byly dvoupatrové vyhlídkové autobusy Ankai a každý z nich bude předělán tak, aby využíval špičkovou technologii Zero-Emission Drivetrain (ZED).

Big Bus Tours se rozhodl pro baterii o kapacitě 327 kWh, která podle Equipmake poskytuje dojezd přibližně 120 mil (190 kilometrů). Cílem je zlepšit kvalitu ovzduší ve světové metropoli a dosáhnout nulových emisí.

Ian Foley, generální ředitel společnosti Equipmake, uvedl: „Jsme potěšeni, že můžeme být partnerem společnosti Big Bus Tours a činit její vozový park udržitelnějším. Je fantastické pracovat s lidmi, kteří sdílejí perspektivní myšlení a uznávají nesmírné výhody repoweringu. Tím, že se Big Bus Tours rozhodl pro repower, bude hrát klíčovou roli při zlepšování místní kvality ovzduší, ale také významně ušetří náklady, když nebude nakupovat nové elektrobusy."

Gerry Price, výkonný viceprezident Big Bus Tours, dodal: „Naše partnerství s Equipmake nás významně podpoří při přechodu naší flotily na nulové emise. Prostřednictvím inovací přispějeme ke zlepšení kvality ovzduší v hlavním městě a statisícům turistů, kteří každoročně využívají našich prohlídkových služeb, poskytneme ještě příjemnější zážitek.

První vozidlo by mělo být uvedeno do provozu už během prvního čtvrtletí následujícího roku.

 

Zdroj: equipmake.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem