Lexus láká na nový koncept EV pro rok 2026

V říjnu proběhne v japonském Tokiu showcase, na kterém představí automobilka Lexus nový koncepční vůz. Ten napoví, jak budou vypadat jejich elektrické vozy nové generace. Automobilka chce zcela elektrifikovat svoji nabídku do roku 2035.

Vydáno 25.09.2023

A právě věci jako nejmodernější designové prvky, technologická vylepšení a výkonnostní potenciál odliší připravované elektromobily značky od její aktuální sestavy.

Z fotografie vypadá koncept jako nízko posazený elektormobil, který bude dost pravděpodobně vycházet z konceptu sedanu, který automobilka ukázala na konci roku 2021. Pokud novinka získá pětidveřovou siluetu fastbacku, stane se z ní přirozený konkurent modelů BMW i4 nebo Hyundai Ioniq 6.

Lexus uvedl, že při vývoji nastala „revoluce modulární struktury karoserie vozidla, drastická změna výrobní metody a kompletní přepracování softwarové platformy“. Lexus i jeho mateřská společnost Toyota využijí novou generaci lithium-iontových článků s kvalitnější konstrukcí, která zajistí menší prostorovou náročnost a vyšší kapacitu. Na jedno nabití s nimi bude možné zvládnout až 800 kilometrů, avšak automobilka pak také vyvíjí baterie s pevným elektrolytem, u kterých je předpokládán dojezd až 1000 kilometrů.

Více podrobností o novém konceptu, který by se měl stát produkčním vozem, japonská automobilka zatím neposkytla. Elektromobil nvé generace by měl být uveden na trh v roce 2026.

 

 

Zdroj: Lexus, Autocar.co.uk

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem