Koncept Toyota FT-3e

V rámci Japan Mobility Show 2023 odhalila Toyota koncept futuristického SUV FT-3e. Mohl by takhle vypadat nástupce bZ4X?

Vydáno 30.10.2023

Koncepční vůz měří 4860 mm na délku, 1955 mm na šířku, 1595 mm na výšku, rozvor měří přesně 3000 mm a svými proporcemi se opravdu značně podobá modelu bZ4X. Vůz má ostré rysy, tenký světelný pruh, který se táhne přes přední i zadní část vozidla, dvoudílný zadní spoiler a svažující se linii střechy. 

Interiér je moderní a vzdušný. Uvnitř je vůz plný rovných linií a nechybí zajímavé materiály a struktury. Toyota uvedla, že vůz obsahuje „personalizované služby poháněné inovativními technologiemi“. Kolem řidiče je umístěno hned několik obrazovek. Vedle středového dotykového displeje najdeme digitální přístrojový panel a dvojici obrazovek, které se podobají smartphonu, po obou stranách volantu. Na vnějších okrajích palubní desky jsou další dvě obrazovky, které vypadají jako displeje pro kamery, které nahrazují boční zrcátka.

toyota FT-3e

Automobilka o konceptu, o kterém mluví jako o „elektromobilu příští generace“, více podrobností nezveřejnila. Vůz by mohl konkurovat modelům je BMW iX , Audi Q8 e-tron nebo Jaguar I-Pace.

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem