Koncept elektromobilu Kia EV4 odhalen!

Je to jen pár dní, co jsme psali o blížící se akci s názvem EV Day, kterou připravovala automobilka Kia. Tato událost dnes proběhla a jihokorejský výrobce automobilů zde odhalil svůj nový elektrický koncept modelu EV4.

Vydáno 12.10.2023

Během akce Kia představila svou vizi „EV pro všechny“ a strategii, jak výrazně a rychle rozšířit svou modelovou řadu elektromobilů. Ta v současnosti zahrnuje nové kompaktní SUV EV5, crossover SUV EV6 a SUV EV9.

Kia se intenzivně zaměřuje na poskytování řešení problémů, které stále vedou k váhání při nákupu elektromobilů. Naším cílem je splnit očekávání zákazníků tím, že nabídneme kompletní řadu elektromobilů v různých cenových relacích a zlepšíme dostupnost dobíjecí infrastruktury,“ uvedl Ho Sung Song, prezident a generální ředitel Kia Motors Corp.

Dnes byly představeny dva zcela nové koncepty automobilky a jedním z nich je již výše zmiňovaný elektrický sedan EV4.

Kia EV4

Kia EV4 Koncept

Designově se EV4 silně podobá crossoveru EV6, jen je něco menší. Nižší zase o tolik není, protože EV4 se může pochlubit světlou výškou téměř podobnou crossoveru. „Není to nízký sedan, jaké známe dnes," řekl na jeho adresu Karim Habib, šéf designu značky Kia.

Čtyřdveřový model má silné linie a protáhlou dynamickou siluetu. V přední části se podobá EV9 a EV5 - vidíme úzké a protáhlé světlomety s LED diodami a „tygří“ mřížkou táhnoucí se přes spodní konec. Matně zlatá barva karoserie působí velmi luxusně a elegantě.

Podle slov Habiba má koncept svěží, odvážný a nečekaný design, který je zaměřuje na výkon a vizuální dopad.

KIA EV4 interier

KIA EV4 interier

Interiér je čistý a minimalistický, díky čemuž kabina působí příjemně a prostorně. Vyznačuje se horizontálním uspořádáním se stylovými designovými prvky, které upřednostňují zážitek řidiče, aniž by mu bránily ve výhledu. Jednou ze zajímavostí, které koncept přináší, je to, že konstruktéři umístili ovládání klimatizace na výsuvný panel, který se skryje, když ho zrovna nebudete potřebovat.

Vedení automobilky potvrdilo, že nejde pouze o koncepční model, ale že Kia EV4 zamíří do výroby, ovšem na specifikaci pohonné jednotky si budeme muset počkat.

 

Zdroj: press.kia.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem