Italdesign odhalil elektrifikovaný koncept inspirovaný Audi z roku 1973

Asso di Picche In Movimento je digitální pocta 50 let starého konceptu Asso di Picche.

Vydáno 19.10.2023
1
/
6

Před 50 lety, v roce 1973, představil italský designer Giorgetto Giugiaro koncepční vůz Asso di Picche, který vycházel z modelu Audi 80. Funkční prototyp se nikdy nedostal do výroby, i když to bylo v plánu. Dnes tu máme jeho nástupce - Asso di Picche In Movimento, který navrhl Giuguaro jako připomínku zapomenutého konceptu.

Asso di Picche In Movimento měří 4662 mm na délku, 1230 mm na výšku a 1945 mm na šířku, svými rozměry tedy připomíná například BMW Z4. Karoserie, která je vyrobena z hliníku, má podobu třídveřového kupé 2+2, chybí středový sloupek, okna jsou z polykarbonátu. To celé tvoří jeden monolitický a aerodynamický celek. Horní část vozu byla navržena tak, aby odfiltrovala veškeré UV záření, aby se z vozu nestal jeden velký skleník.

Uvnitř vozu jsou skořepinová sedadla, volant je jednoduchý, obdélníkový, ale se zaoblenými rohy a vidíme velký digitální displej, který je veden po šířce palubní desky. Displej lze otočit, když není používán. Italdesign udává, že kabina je vybavena „syntezátorem vůní“, který spolupracuje s audio systémem a vytváří „pohlcující zážitek“.

O pohonném ústrojí a technických specifikacích nového futuristického konceptu se ví jen to, že jde o elektromobil. Je potřeba vzít v potaz, že koncept In Movimento je do značné míry zamýšlen pouze jako designová studie.

 

Zdroj: .italdesign.it, pistonheads.com/, topgear.com, autocar.co.uk

 

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem