Hyundai Tucson prošel modernizací

Dnes ráno vydala Hyundai tiskovou zprávu, ve které představuje facelift čtvrté generace modelu Tucson. Jihokorejský výrobce se s námi podělil také o čtyři fotografie, které zachycují podobu modernizovaného modelu.

Vydáno 21.11.2023
1
/
4

Čtvrtá generace SUV Tucson je na trhu od roku 2020 a teď se dočkala faceliftu. Na první pohled k velké proměně nedošlo, avšak pár změn se přece jen najde.

Při pohledu zvenčí vidíme opticky zdůrazněné ochranné plasty po obvodu vozu, které jsou výrazné především okolo podběhů a na náraznících. Proměnou prošla maska chladiče a drobných změn se dočkaly i světlomety a kola z lehké slitiny. Spodní ochranné panely jsou vzadu spojeny do nárazníku a horizontálně zvětšeny, čímž je vytvořen efekt širšího rozchodu kol.

Drobné změny nejspíš najdeme i v zadní části automobilu, výrobce ovšem nezveřejnil žádnou fotografii, která by nám pohled z tohoto směru ukázala. Sama automobilka udává, že nový Tucson získal dynamičtější vzhled, který ztělesňuje progresivní vizi budoucí mobility.

Větší proměnou prošel interiér. Uvnitř najdeme obrazovky digitálního štítu a multimediální displej s úhlopříčkou 12,3 palce, které jsou integrovány do zaobleného jednodílného panelu za volantem. Výrobce zachovává fyzická tlačítka pro přístup k rozhraní infotainmentu a pro ovládání klimatizace. Na středovém tunelu nechybí ani dva USB-C porty, odkládací prostor s indukčním nabíjením pro mobilní telefon nebo držáky na dva nápoje.

O změnách pohonného ústrojí zatím nepadlo ani slovo, ale očekáváme, že Tucson si ponechá své benzinové, hybridní a plug-in hybridní varianty. Oblíbený model, který Hyundai vyrábí v moravskoslezských Nošovicích, přijde na trh už na jaře příštího roku.

 

Zdroj: hyundai.news/, autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem