Hyundai Mobis odhaluje technologii e-Corner System

Hyundai Mobis, která na veletrhu CES v Las Vegas poprvé představila novou technologii e-Corner System, je největším dodavatelem jihokorejské automobilky.

Vydáno 16.01.2024

Technologie e-Corner dovolí, aby se každé kolo vozidla fungovalo nezávisle, díky čemuž se vůz může pohybovat příčně a diagonálně, stejně jako provádět stacionární otáčení. Novou vymoženost prezentovala Hyundai Mobis na svém koncepčním elektromobilu s názvem Mobion.

Jak můžete vidět na videu, vůz se dokáže pohybovat do stran jako krab, jezdit v perfektní úhlopříčce nebo se na místě otočit. Nezávislý pohon každého kola pomocí vlastního elektromotoru prostě a jednoduše přináší celou řadu nových možností. Především když je každé kolo vybaveno druhým motorem pro řízení. „Technologie je tvořena čtyřmi malými motory na každém kole, na rozdíl od jednoho velkého hnacího motoru běžně používaného v konvenčních elektromobilech,“ řekl Lee Youngkook, viceprezident společnosti.

Vývoj systému e-Corner by měl být dokončen do roku 2025 a následně by měl být nabízen i ostatním automobilkám, přičemž jedním z výrobců, který se skloňuje již dnes je automobilka Kia. Pokud by šlo vše podle plánu, první vozy s touhle technologií by se na silnicích mohly objevit již do roku 2030.

Zdroj: Hyundai, YouTube, automotivedive.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem