Fiat končí s šedou barvou. Chce působit radostně a optimisticky

Fiat oznámil, že přestává nabízet šedou barvu karoserie svých automobilů. Jde o chytrý tah?

Vydáno 27.06.2023

Oznámení provedla italská automobilka prostřednictvím videa, na které se můžete podívat na konci článku. Vystupuje v něm sám Olivier Francois, generální ředitel společnosti Fiat, který hovoří o nové strategii, která má za cíl rozvíjet pověst „značky radosti, barev a optimismu“. Fiat chce tímto krokem vytvořit charakteristický rys, který by měl automobilce přinést konkurenční výhodu.

Ve videu z názvem „No More Grey“ (v překladu Už žádná šedá) sedí Olivier Francois v novém Fiatu 600 a je přímo v centru města ponořen do výrazné oranžové barvy. Celá akce je doprovázena sloganem: „Itálie. Země barev. Fiat. Značka barev."

Fiat se rozhodl, že bude nabízet paletu barev typickou pro Itálii, přičemž chce vycházet z odstínů moře, slunce, země a oblohy. Aktuálně už v nabídce najdeme například paprikově oranžovou, modrý odstín Oceano, zelený Foresto nebo bílé Gelato. Jde o rozhodnutí posílit význam barev, vyzdvihnout italský způsob života a držet se vize značky Dolce Vita.

Otázkou je, zda jde o chytré rozhodnutí, protože šedá je mezi řidiči oblíbený odstín. Na českém trhu jde dokonce o úplně nejoblíbenější barvu. V roce 2022 se prodalo nejvíce vozů právě v šedé barvě (více než 55 tisíc), následovala barva bíla (48 tisíc) a modrá (25 tisíc).

 Podívejte se na naši nabídku vozů značky Fiat

 

 

Zdroj: fiat.com, carscoops.com/, portal.sda-cia.cz/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem