Další automobilka se zavazuje ke kompletní elektrifikaci do roku 2030

V posledních pár letech již řada automobilek učinila rozhodnutí a stanovila datum, od kterého bude jejich nabídka tvořena výhradně vozy na elektrický pohon. Například švédské Volvo chce do roku 2030 nabízet na celém světě výhradně elektrovozy, Ford a Stellantis chtějí do téhož roku elektrifikovat svoji nabídku vozů v rámci Evropy a stejnou vizi má také francouzská automobilka Renault.

Vydáno 27.09.2023

Teď se svým prohlášením pro agenturu Reuters přišel další výrobce automobilů. Japonský Nissan Motor Corporation oznámil, že všechny nově uváděné modely budou už výhradně na elektrický pohon a do roku 2030 bude v Evropě ukončen prodej vozů se spalovacím motorem .

Makoto Uchida, generální ředitel společnosti Nissan, řekl: „Nissan přejde v Evropě na plně elektrický pohon do roku 2030. Věříme, že je to správné pro naše podnikání, naše zákazníky i pro naši planetu.“

Pro BBC pak Uchida uvedl, že cílem společnosti je snížit pro zákazníky náklady na pořízení elektrických vozidel tak, aby nebyla dražší než auta na benzín nebo naftu. „Může to chvíli trvat, ale dočkáme se během příštích pár let."

Automobilka už před nějakou dobou zveřejnila svůj plán, že do fiskálního roku 2026 (tedy do 31. března 2027) bude mít prodeje v Evropě z 98 % tvořené elektrifikovanými modely - to znamená buď plně elektrickými nebo hybridními vozy.

Nissan chce do roku 2030 začít prodávat 19 nových elektromobilů.

 

Zdroj: Nissan, reuters.com, bbc.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem