Co přinesl autosalon v Los Angeles 2023?

LA Auto Show odstartovala 17. listopadu a už stihla přinést spoustu nových odhalení.

Vydáno 21.11.2023

Největší město státu Kalifornie pořádá autosalon už od roku 1907. LA Auto Show je jedním z nejvlivnějších a nejnavštěvovanějších autosalonů na světě a každý podzim spojuje lidi z automobilového průmyslu, aby odhalil budoucnost mobility.

Subaru Forester

Forester pro rok 2025 přijíždí ve své šesté generaci a získává nový design, který zahrnuje modernější přední i zadní světlomety, vzpřímenější mřížku chladiče a širší postoj než dříve. Podvozek je údajně o 10 % tužší než u předešlého modelu, zatímco jízda je údajně hladší a auto tišší než dříve. Americké vozy dostanou 2,5litrový čtyřválec, v Evropě se dočkáme 2,0litrové pohonné jednotky. Největší novinkou je ovšem to, že Forester přijede jako hybrid, přičemž využívat bude techniku od Toyoty. Nebude chybět pohon všech kol 4x4.

Subaru Forester

Toyota Crown Signia

Nový crossover SUV Crown Signia je vybaven hnacím ústrojím Toyota Hybrid Electric Vehicle (HEV) a standardním pohonem všech kol On-Demand (AWD). Vůz poskytuje vynikající výkon 243 koní. Design se vyznačuje stylovým exteriérem s monochromatickou mřížkou chladiče, elegantní linií střechy a 21palcovými koly. V nabídce nebude chybět ani panoramatická prosklená střecha nebo prémiová kožená sedadla.

Toyota Crown Signia na prodej

Toyota Camry

Devátá generace modelu Camry bude nabízena výhradně jako hybrid a vzniká v rámci motta „Beyond Zero“, které ukazuje pevné odhodlání Toyoty snižovat emise uhlíku a její vizi o uhlíkově neutrální budoucnosti. Vůz pohání 2,5litrový čtyřválcový motor v kombinaci s pátou generací hybridního systému Toyota a produkuje výkon 225 koní. Vůbec poprvé je u Camry Hybrid k dispozici systém elektronického pohonu všech kol (AWD).

Toyota Camry

Kia Sorento X-Pro 

Kia na autosalonu v Los Angeles odhalila čtvrtou generaci Sorenta i s jeho terénním paketem X-Pro a modernějšími technologiemi. Vůz je vybaven off-road pneumatikami BF Goodrich a 17palcovými koly, které jsou standardní součástí výbavy.

Kia Sorento X-Pro

Lucid Gravity

Americká společnost Lucid Motors má za sebou debut svého druhého modelu. Po sedanu Air přijíždí elektrické SUV Gravity, které se chystá konkurovat Tesle Model X. Vůz nabízí tři řady sedadel, měl by zvládnout utáhnout přívěs o hmotnosti 2,7 tuny a na plné nabití ujet až 708 kilometrů. Designem exteriéru se velmi podobá modelu Air - například přední i zadní světla se táhnou po celé šířce auta nebo vidíme mohutný D-sloupek.

Lucid Gravity

 

Zdroj: laautoshow.com, motortrend.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem