Civic Type R

První zveřejněné detaily

Vydáno 10.09.2013

Na dnešní tiskové konferenci konané u příležitosti autosalonu ve Frankfurtu Manabu Nishimae, prezident společnosti Honda Motor Europe, zveřejnil první údaje o netrpělivě očekávaném novém modelu Civic Type R. Nový Civic Type R, který bude poháněn přeplňovaným dvoulitrovým motorem s přímým vstřikováním paliva, bude disponovat výkonem nejméně 280 koní.

Společnost Honda také potvrdila ambici, aby se Civic Type R stal nejrychlejším automobilem s pohonem předních kol na slavném německém okruhu Nurburgring. Vůz má stále před sebou další 2 roky vývoje, než bude v roce 2015 uveden do prodeje, jízdní zkoušky však již byly zahájeny. „Nedávno jsme na Nurburgringu strávili týden, během kterého jsme prováděli rozsáhlé testy. Máme stanovený cíl a již nyní se nám podařilo dosáhnout času, který se rekordu na této trati přiblížil“, uvedl Manabu Nishimae.

Na tiskové konferenci byl také představen film ukazující působivé výkony a ovladatelnost vývojové verze vozu Civic Type R, který na okruhu Nurburgring řídil Gabriele Tarquini, jezdec týmu Honda WTCC (film je k dispozici na internetové stránce www.hondanews.eu).

Na autosalonu byl během tiskové konference veřejnosti poprvé představen nový model Honda Civic Tourer a bylo potvrzeno, že tento vůz bude s motorem Honda 1.6 i-DTEC schopen dosahovat mimořádně nízkých emisí CO2 - pouze 99 g/km* (což odpovídá spotřebě 3,8 litru/100 km). Civic Tourer staví na silných stránkách pětidveřové verze modelu Civic, k nimž navíc přidává v dané třídě bezkonkurenční objem zavazadlového prostoru a praktičnost.

„Podle mého názoru mezi nejsilnější stránky této novinky patří skvělá synergie funkčnosti, variability a dynamického designu. Celý náš evropský vývojový tým je tímto výsledkem nadšen a jsme na něj velmi hrdí,“ uvedl Adrian Killham, vedoucí projektu Civic Tourer.

Zdroj: Honda

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem