BMW 5 Touring je skoro tady!

BMW láká na novou generaci kombi řady 5. Na svých stránkách dnes automobilka v rámci tiskové zprávy zveřejnila fotografii, která nám naznačuje, jak bude vůz vypadat.

Vydáno 18.10.2023

Tisková zpráva informuje o tom, že už 21. října bude na český trh uvedena osmá generace nového BMW řady 5 a čistě elektrické varianty BMW i5. Úspěšný manažerský sedan později doplní i kombi, jehož fotografii dnes automobilka sdílela.

Nejnovější fotografie ukazuje elegantní siluetu vozu, avšak příliš nám o řadě 5 Touring zatím neprozrazuje. Můžeme si ovšem povšimnout, že střecha se směrem k zadní části svažuje méně strmě než tomu bylo u předchůdce. Řada 5 Touring je také tradičně vybavena odlišnou sadou zadních světel, než kterou najdeme na sedanu. Přední část vozu bude pravděpodobně se sedanem identická.

Nová generace oblíbeného kombi bude mít světovou premiéru už na jaře příštího roku. V nabídce najdeme stejnou paletu pohonného ústrojí jako u sedanu, díky čemuž se z Touringu stane první prémiový model svého druhu, který bude k dispozici s hospodárnými spalovacími motory. Na výběr bude 48voltový mild hybrid, plug-in hybrid a dokonce i plně elektrická varianta ve podobě i5 Touring.

Množství objednávek, které má mnichovská automobilka ještě před zahájením prodeje řady 5 ukazuje, že zejména o elektrickou variantu bude velký zájem, což určitě podpoří náběh elektromobility u BMW.

 

Zdroj: press.bmwgroup.com, autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem