Tohle je koncept EV3

EV Day, který pořádala automobilka Kia 12.října přinesl několik odhalení. Jedním z nich je i nový koncept kompaktního SUV.

Vydáno 13.10.2023

Vedení automobilky se netají tím, že Kia chce posílit svoji pozici v elektrickém segmentu automobilů a pracuje na rozšiřování modelové řady EV. Cílem je uspokojit potřeby zákazníků a nabídnout jim elektromobily v široké škále segmentů a cen.

Nový koncept EV3robustní vzhled s dynamickou siluetou a asymetrickým úhlením. Hranaté lemování kolem podběhů kol dobře hraje s některými stejně mohutnými panely karoserie. Střecha má dlouze svažující se linii.

Kia ev3

Kia EV3 v interiéru využívá udržitelné materiály a upřednostňuje struktury z přírodních vláken. Designéři usilovali o vytvoření moderního, čistého a minimalistického designu v přírodních barvách, které budou působit uklidňujícím dojmem.

Uvnitř je pokročilý ergonomický design sedadel a zadní sedadlo ve tvaru skládací lavice, kterou lze bez námahy sklopit, což vytvoří dostatek prostoru pro uložení objemnějších věcí. Podle automobilky není problém převážet například elektrické skútry nebo jízdní kola.

Jednou ze zajímavostí je klimatizace. Stejně jako koncept EV4 má EV3 nejpodivnější klimatický systém, který jsme kdy viděli.Ten nahrazuje tradiční ventilační otvory řadou malých trysek, které se individuálně pohybují a upravují proudění vzduchu.

KIA EV3

interier kia

Vzhledem k tomu, že jde o koncept, Kia neprozradila žádné specifikace pohonného ústrojí. Je ale téměř jasné, že EV3 míří do sériové výroby, takže nebudeme čekat dlouho a jistě přivítáme nový elektromobil na našem trhu.

 

Zdroj: press.kia.com, caranddriver.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem