Za měsíc debutuje nové Volvo EM90

První elektrické MPV švédské automobilky Volvo bude oficiálně představeno už 12. listopadu. Téměř měsíc před jeho debutem tu máme snímky jeho exteriéru.

Vydáno 16.10.2023

Není tajemstvím, že první minivan značky Volvo je de facto přeznačenou verzí modelu Zeekr 009, který debutoval v loňském roce. A je nutno podotknout, že EM90 se od svého sourozence opravdu příliš neliší. Ve skutečnosti totiž vypadá profil modelu téměř identicky. Vozy spolu sdílí proporce i panely karoserie, stejně tak umístění bočních zrcátek i klik u dveří.

EM90 má však přepracovanou přední masku s jinými světlomety, aby byl stylově v souladu s ostatními modely značky Volvo. Zadní část byla také upravena, aby lépe odpovídala designovému stylu švédské automobilky, ale že vychází z modelu 009 lze poznat podle obrysu víka zavazadlového prostoru a umístění kamery pod SPZ.

Už v létě automobilka zveřejnila krátké video, ve kterém dala na nový vůz nahlédnout především z ptačí perspektivy. Video je ke shlédnutí tady.

volvo em90

volvo em90

Rozměry EM90 jsou 5206 mm na délku, 2024 mm na šířku a 1859 mm na výšku, takže ho můžeme přirovnat například k Mercedes-Benz EQV.

Fotografie interiéru se zatím nezveřejnily, avšak Volvo o EM90 říká, že nabídne atmosféru skandinávského obývacího pokoje v pohybu, takže můžeme očekávat minimalistickou, materiálově štědrou a po technologické stránce velmi vyspělou kabinu, ve které se designeři zaměřili především na prostor, pohodlí a konektivitu.

Automobilka na adresu modelu řekla: „Nový EM90 neslouží jen k cestování z bodu A do bodu B. Vytváří prostor pro život. Je to místo, kde se můžete spojit se svými přáteli, tvořit, relaxovat, pracovat nebo jen tak rozjímat."

 

Zdroj: carscoops.com, volvo, MIIT

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem